Ce trebuie sa stim despre pedodontie Brasov?
Stiati ca exista parinti care atunci cand aud despre pedodontie Brasov, nu stiu ce anume inseamna aceasta. Nu stiu ce este pedodontia, si nici ce importanta are aceasta. Din acest motiv, s-ar putea sa fie confuzi cand aud ca ai lor copii au nevoie de ajutorul unui pedodont. Pentru acei parinti, informatiile din randurile de mai jos pot fi extrem de utile.
Pedodontie Brasov: Ce este pedodontia?
Sa definim mai intai pedodontia. Pedodontia este o subspecialitate a stomatologiei care se concentreaza pe ingrijirea si gestionarea dintilor copiilor. Acesta trateaza pacientii de la nastere pana la adolescenta si este cunoscut si sub numele de stomatologie pediatrica.
Obiectivul sau este dublu: sa ingrijeasca dintii copiilor, in acelasi timp educand pacientii cu privire la igiena dentara adecvata si intretinerea copiilor lor mici.
Succesul stomatologiei pediatrice se bazeaza pe examenele orale precoce, care pot duce la depistarea precoce a problemelor dentare, prevenind deteriorarea majora si pe termen lung a dintilor copiilor. Pentru examenele orale este necesara o clinica pedodontica.
Stomatologie Pedodontica
Pedodontia este o specialitate dentara care se ocupa cu ingrijirea dintilor copiilor. Pedodontul este preocupat in principal de prevenire, care include instructiuni privind o dieta adecvata, utilizarea fluorului si practici de igiena orala.
Practica de rutina a medicului pedodont se concentreaza pe carii, dar include si influentarea alinierii dintilor. Pentru a corecta anomaliile precoce ale pozitiei dintelui, poate fi necesar un tratament indelungat. Pot fi folosite bretele sau alte tipuri de dispozitive corective.
Ce face un stomatolog pediatru?
Medicii stomatologi specializati in pedodontie Brasov, indeplinesc o varietate de functii importante legate de sanatatea si igiena orala generala a copilului.
Acestia pun un accent deosebit pe intretinerea si ingrijirea corespunzatoare a dintilor de lapte, care sunt importanti in facilitarea obiceiurilor bune de mestecat, producerea corecta a vorbirii, si de asemenea, pastreaza spatiu pentru dintii permanenti.
Tratament pedodontic
Se recomanda insistent in tratamentul pedodontic ca toti copiii mici sa fie examinati de un stomatolog pediatru inca de la o varsta frageda. Primul pas in tratamentul recomandat de specialistul in pedodontie Brasov, este primul control dentar al pacientului.
Ca regula generala, copiii mici ar trebui sa se prezinte la un stomatolog imediat ce le apare primul dinte sau cand copilul implineste un an. Aceste vizite timpurii ii informeaza pe parinti daca curata corect dintii copilului lor acasa.
Dupa vizita initiala, ar trebui programate controale regulate la fiecare sase luni. Pacientii vor avea o curatare de rutina a dintilor si examene dentare in timpul acestor controale regulate. Un tratament cu fluor poate fi de asemenea, administrat de stomatolog in mod regulat pentru a proteja impotriva cariilor cauzate de zaharuri si bacterii.
In cursul tratamentului pedodontic, medicul stomatolog poate avea nevoie sa efectueze mai multe proceduri, inclusiv cateva proceduri enumerate mai jos:
- Obturatii – Aceasta implica indepartarea oricarei structuri dentare cariate sau deteriorate. Dupa aceea, gaura este umpluta cu metal, plastic sau alte materiale de umplere. Procedura impiedica agravarea cariilor si raspandirea mai departe in dinte.
- Extractii – Extractiile dentare se fac atunci cand un dinte este grav deteriorat sau infectat sau cand dintii unui copil sunt supraaglomerati.
- Coroane dentare – Coroanele dentare pot fi, de asemenea, necesare copiilor mici pentru a restaura dintii grav deteriorati. Procedura incepe cu indepartarea cariilor si reducerea dimensiunii dintelui pentru a acomoda coroana.
- Canalele radiculare – Canalele radiculare sunt de obicei folosite pentru a trata dintii cariati sau infectati, precum si leziunile care duc la pierderea dintilor.
- Raze X dentare – Radiografiile dentare sunt o parte standard a unui examen stomatologic de rutina. Dentistii pot folosi raze X pentru a detecta leziunile osoase, cariile dentare, dintii afectati si leziunile dentare, printre alte probleme potential grave.
Tratamentul pedodontic poate include, de asemenea, chirurgie orala, precum si maxilo-faciala, ortodontie, parodontologia si protectia in unele cazuri. Ortodontia, de exemplu, este efectuata cel mai frecvent in timpul adolescentei unui copil, deoarece acesta este cel mai bun moment pentru ca parintii sa se asigure ca dintii si oasele maxilare sunt aliniate corespunzator.
Tratamentul ortodontic poate ajuta adolescentii sa evite multe potentiale probleme dentare pe masura ce intra la varsta adulta .