Friday , June 21 2024

Ingrasamant pentru gazon: conditii aplicare

Ingrasamant pentru gazon

A sti perioadele de fertilizare a gazonului poate reprezenta o adevarata provocare si nici nu este o activitate simpla. Nu exista doua tipuri de gazoane similare. Din acest motiv, nu exista nici programe similare de fertilizare. Inainte de a va apuca sa fertilizati gazonul, trebuie sa aveti in vedere cativa factori importanti.  Acestia sunt: climatul, ingrasamant pentru gazon, tipul de iarba si cum vreti sa arate gazonul.

Fertilizare – tot ce trebuie sa stiti

Daca doriti sa aveti parte de un gazon frumos si verde, trebuie, in primul rand, sa il fertilizati de doua ori pe an. Exista cateva perioade cruciale de fertilizare pe care trebuie sa le respectati. Pe care le stie orice Firma Amenajari Gradini cu ani de experienta in domeniu.

ingrasamant pentru gazonUn gazon bine ingrijit si bine hranit reprezinta un gazon frumos si sanatos. Acesta va avea un sistem de radacini mult mai bine format. Prin asigurarea sanatatii gazonului, acesta va deveni mult mai rezistent la conditiile de mediu. Incercati sa respectati perioadele de udare si de fertilizare pentru a va putea bucura de un gazon de invidiat.

Ingrasamant pentru gazon: conditii aplicare

Contrar parerilor generale, nu se recomanda inceperea fertilizarii de la primele semne de vreme buna. Rezervele de carbohidrati din radacini incep sa scada abia primavara tarziu, spre luna aprilie.

 

Atunci este perioada cand ar trebui aplicate primele tratamente. Daca v-ati confruntat cu pirul in alti ani, atunci aceasta este perioada in care puteti aplica un erbicid.

Desi noi va recomandam ingrasaminte mai natural cum ar fi dolomita naturala sau produsul zeolit natural.

In general, cel mai bun interval este in perioada aprilie – iunie. Incercati sa lasati sa treaca aproximativ patru saptamani intre prima si cea de a doua fertilizare. Desigur, inainte de a fertiliza zona, trebuie sa tineti cont de gradul precipitatiilor si luminozitatea din zona. Urmeaza o analiza a compozitiei solului pentru a-i determina nivelul aciditatii. Odata aflati toti acesti factori se poate trece la alegerea unui ingrasamant pentru gazon.

Urmeaza o perioada de aproximativ 3 saptamani in care suprafata trebuie udata in permanenta. Eventualele buruieni aparute vor fi curatate, fie manual, fie prin erbicidare.

 

Citeste si...

Termopane Brasov Preturi

Termopane Brasov Preturi

Totul despre termopane Brasov preturi Multi proprietari de locuinte cauta informatii despre termopane Brasov preturi, …

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

Este indicat sa optez pentru geamuri termopan Brasov? Multi proprietari care se gandesc la renovarea …

Mobila Bucatarie la Comanda Brasov

Mobila Bucatarie la Comanda Brasov

De ce as alege mobila bucatarie la comanda Brasov din lemn masiv? Atunci cand va …

Leave a Reply